Gentlemen's quarterly

Cel mai scump ceas din lume

Share
Vezi galeria foto
Te-ai întrebat vreodată cât costă şi cum arată cel mai scump ceas din lume?

Cel mai scump ceas din lumea costă 25 de milioane de dolari. Da, ai citit bine, costă aproape cât PIB-ul câtorva ţări. Se numeşte 201 - carat Chopard şi, după cum îi spune şi titlul, are 201 carate. Conţine un diamant de 163 de carate, înconjurat de diamante galbene şi albe,  diamante roz de 15 carate, diamante albastre de 12 carate şi diamante albe de 11 carate. Elveţienii de la Chopard nu se joacă, de obicei, cu bijuteriile, decât atunci când rezultatul este high-class.

În România, cel mai scump ceas pe care îl puteţi găsi în magazine este Porsche Indicator. Costă 405.350 lei şi este primul ceas cu cronograf mecanic şi afişaj digital. Se pare că celor de la Porsche Design le place să facă lucruri (scumpe) în premieră, pentru că în 1978, au creat primul ceas cu busolă din istorie, iar 8 ani mai tîrziu au lansat primul ceas care are cronograf integral din titan, un metal care pînă atunci nu fusese folosit decît în industria aeronautică. O altă premieră mondială a fost în 2000, cu primul cronograf aflat într-o carcasă din aluminiu. Poate fi găsit în reţeaua magazinelor Chronotime.

În topul celor mai scumpe ceasuri de pe piaţa românească este şi Perrelet Tourbillon, care costă 356.399,99 lei. Cu o carcasă de 50mm, din oţel, placată cu aur roz sau DLC, acest model ar fi preferatul inventatorului inventorului Abraham-Louis Perrelet. Îl poţi găsi în  magazinul Kultho.

Maurice Lacroix Masterpiece Roue Carree Seconde este un ceas cu finisaje de lux "Grand Colimacon", geam de safir dublu tratat anti-reflex şi curea din piele de aligator. Cât costă aceste lucruri? 45.640 lei şi poate fi găsit la magazinul HOROLOGIVM.

Fii la curent cu cele mai noi tendinţe de lifestyle masculin!
Dă LIKE paginii GQ de Facebook
Share
Am mai scris despre cel mai scump ceas din lume , Chopard ,
Comentează şi tu
comments powered by Disqus